- Avsluttede prosjekter -

Her er en oversikt over våre avsluttede prosjekter. Klikk på linkene for å lese mer.

Forbrukerinnsikt

- Norske frukt og bær

- Norske bær for norske ganer

 - Implementering forbrukertester

- Consumercheck, metode- og verktøyutvikling for forbrukerpreferanser

- Eldremat (KIB)

- Næringsrik mat til eldre

- Maten er ikke gitt før den er spist

- SuS Ernæring

- Smaks og innholdsstoffer i agurk, forprosjekt

- Metodeutvikling av måltidsopplevelse

- Kommunikasjon av gourmetprodukter i dagligvarebutikker

NCE Culinology prosjektet Kommunikasjon av gourmetprodukter gav oss nyttig kunnskap som vi bl.a. har anvendt i utformingen og kommunikasjonen til det nye Kviteseidmøret i 180 g forpakning, men som også er svært relevant for andre av våre produkter.
Ingeborg Flornes, fagleder, TINE FoU

- Radikale scenarier 2020.

Prosessoptimalisering

- Høytrykksprosessering frukt, forprosjekt

- Høytrykksprosessering trygg, sunn og smakfull mat

- Studiekurs i molekylær gastronomi

Innovasjonsrettede prosjekter

- I forbindelse med utviklingen og lanseringen av Nori har vi kunnet dra på mye av tarekompetansen og nettverket som eksisterer under NCE Culinology-paraplyen. Det har vært verdifullt for oss å få kokker med kunnskap om tare som ingrediens i matlaging til å smake på brennevinet, og å videreutvikle og forfine produktet i samarbeid med dem. I tillegg ser vi at NCE Culinologys internasjonale nettverk effektivt vil kunne hjelpe oss ut i verden med produktet 
Harald Berentsen i Berentsen Brygghus

Gjennom Tomorrowprogrammet har jeg fått innsikt i andre deler av matvareindustrien, som gir meg ny kunnskap for fremtidig arbeid med innovasjon i Tine. Jeg merker at jeg arbeider annerledes i regi av programmet. Jeg er mer løsrevet fra etablerte sannheter og evner å tenke utenfor rammene. Spesielt vil jeg trekke frem effekten av å eksperimentere. Det å tørre å lage prototyper på et tidlig tidspunkt, for å få et felles bilde av ambisjonen er enklere enn man tror og svært virkningsfullt.
Catrine Rabben. Produktutvikler Tine

- Innovasjonsprogrammet Tomorrow

- Produkt og profilutvikling i H Kyvik

- Fjerning av smak av ertestivelse

- Villsau, forstudie

- Accel Mat 2013

- Smaksverksted NORI, forprosjekt

- Fjordlandmiddager i samarbeid med Gastronomisk Institutt, fase 1

- Utvikling av spekemat, forstudie

- Allergimat, forstudie

- Nasjonalt ombud for måltidsnæringen, forstudie

- NæringsPhD molekylær gastronomi


Konferanser
- Mat og fremtidens IT-løsninger

- Ocean of opportunities, kunnskapsformidling

NCE- Culinologyprosjektet «Ocean of opportunities» ga oss nyttig informasjon om kunnskapsbehov i sjømatnæringen. Resultatene er brukt videre til oppbygging av etter- og videreutdanning i havbruksindustrien og til etablering av prosjektet «Havbruksberedskap».
Eivind Helland, General Manager, Blue Planet AS

- Food and the Future 2012

- Bocuse d'Or Sirha 2013 - det kulinariske Norge

 

Strategiske fellesaktiviteter

Arbeidet vi legger ned i Smakens uke gir oss verdifulle samarbeidsrelasjoner innen Måltidets Hus. I tillegg er det spennende og inspirerende å møte de 6-klassingene som kommer hit, og få deres synspunkter på ulike smaker. 
Hilde Kraggerud, FoU avdeling TINE 

- Smakens Uker 2014

- Forskningsdagene 2014

- NTP Food for Life

- Miniseminar, forbrukerinnsikt, prosessoptimalisering og molekylær gastronomi 

- Kveldsarrangement, Næringsmiddeldagene 2014

- Delegasjonsreise - internasjonal næringsutveksling Skottland

- Smakens Uke 2013

- Forum varmebehandling

- Stevia som søtningsmiddel

- Micro- Nano workshop

- Det norske Måltid 2012

- Smakens uke 2012

- Delegasjonsreise Lyon 2011

- Sulten på kunnskap

- Forskningsdagene 2011

- Smakens uke 2011

- Læring for næring

- Det norske måltid 2011

 - Måltidsnæringen i 2020 – bransjens egne fremtidsvurderinger

- Norsk mat for fremtiden

 

PROSJEKTER I REGI AV MÅLTIDETS HUS AS

 - Nasjonalt mobiliserings- og skaleringssenter

- Fjord Norge til Internationale Grüne Woche 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del
Powered by